Ads Top

Main Ad

“Saya Tegur Sebab Itu Perintah Allah SWT, Gaya Iklannya Tak Ikut Syarak..” – PU Syed

Susulan isu teguran kepada ahli perniagaan Liana Rosli atau lebih dikenali sebagai Kak KM, PU Syed tampil memberi maklum balas kepada usahawan sensasi itu.

Advertisement

Menurut PU Syed atau Syed Mohd Bakri Syed Ishak, 39, segala teguran yang dilakukannya itu selari dengan perintah Allah agar manusia berbuat kebaikan dan mencegah kemungkaran.

Tugas kita sebagai manusia ada dua iaitu mengajak berbuat kebaikan dan mencegah kemungkaran.

Advertisement

Tambahnya lagi, tugas tersebut bukan hanya untuk tok imam mahupun ustaz sahaja, malah kita sebagai manusia biasa yang beragama Islam, ia merupakan satu kewajipan untuk menegur.

Dalam pada masa yang sama, PU Syed turut menegaskan bahawa dia bukan mahu mengambil kerja Tuhan tetapi ia merupakan perintah yang telah diberikan oleh Allah S.W.T buat semua umat.

PU Syed dan Kak KM

Sementara itu, pendakwah bebas itu juga berkata dia bersedia untuk bersemuka dengan Kak KM jika itu yang diinginkan usahawan tersebut.

Semoga semuanya selesai dengan segera.

Jangan lupa ‘Like’ dan ‘Follow’ Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

The post “Saya Tegur Sebab Itu Perintah Allah SWT, Gaya Iklannya Tak Ikut Syarak..” – PU Syed first appeared on Beautifulnara - Gosip Artis Malaysia Terkini.
Powered by Blogger.