Ads Top

Main Ad

Tak Sabarnya Nak Balik Kampung! PM Ismail Sabri Bakal Umum Kebenaran Rentas Negeri Dalam Masa Terdekat

Perdana Menteri Datuk Seri Ismail Sabri baru-baru ini ada membuat pengumuman khas mengenai kebenaran rentas negeri yang dilaporkan akan dimaklumkan tidak lama sahaja lagi.

Advertisement

Ujar Ismail Sabri, kebenaran itu akan dikuatkuasakan secara serentak di seluruh negeri setelah kadar vaksinasi populasi dewasa telah mencapai 90 peratus secara keseluruhan.

Tambah beliau, keputusan tersebut akan diumumkan beliau dalam beberapa hari lagi.

Advertisement

Serentak seluruh negara. Kalau seluruh negara dah capai 90 peratus (kadar vaksinasi), kita jangka purata negeri-negeri sudah pun melebihi 80 peratus.

Jadi sebab itulah kita akan umumkan dalam waktu terdekat, sehari, dua hari, tiga hari ke tak tahulah. Tunggulah tapi tak lama dah.

Beliau ditemui ketika sidang media selepas Majlis Prapelancaran Keluarga Malaysia di Angkasapuri, semalam.

Kadar vaksinasiSumber : Google  

Terdahulu, kerajaan telah menetapkan kadar vaksinasi sebanyak 90 peratus dalam kalangan orang dewasa diperlukan untuk larangan rentas negeri diangkat bagi memudahkan rakyat kembali ke kampung halaman masing-masing setelah hampir dua tahun tidak dibenarkan berbuat demikian.

Setakat hari ini, kadar peratusan vaksinasi orang dewasa yang telah lengkap dua dos adalah sebanyak 89.4 peratus.

Jangan lupa ‘Like’ dan ‘Follow’ Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

The post Tak Sabarnya Nak Balik Kampung! PM Ismail Sabri Bakal Umum Kebenaran Rentas Negeri Dalam Masa Terdekat first appeared on Beautifulnara - Gosip Artis Malaysia Terkini.
Powered by Blogger.