Ads Top

Main Ad

17 Tahun Dah Masuk Filem Hollywood, Maya Karin Imbas Kenangan Berlakon Dengan Sean Connery

Jika anda penggemar filem Hollywood pasti pernah dengar filem berjudul Entrapment lakonan aktor dan aktres antarabangsa Sean Connery dan Catherine Zeta-Jones.

Maya Karin
4 minggu lalu

Mahu Lengkapkan Profil Seni, Maya Karin Cuba Bawa Watak Puteri Santubong

Advertisement

Filem terbitan tahun 1999 tu rupa-rupanya pernah difilemkan di beberapa tempat di Kuala Lumpur seperti Menara Berkembar Petronas KLCC dan Stesen LRT Bukit Jalil yang kini diubah namanya menjadi Pudu.

Malah, pelakon tempatan kita juga turut terlibat dalam penggambaran naskah arahan pengarah Jon Amiel itu iaitu aktres Maya Karin yang pada ketika itu baru sahaja mencecah 17 tahun!

Perkara tersebut mula menjadi tular setelah seorang pengguna media sosial Twitter ada memuat naik gambar yang dirakam dalam salah satu babak filem berkenaan di mana kelihatan seorang wanita yang mirip aktres berkenaan.

Ia kemudian mendapat respon Maya Karin yang mengakui wanita berkenaan adalah dirinya dan telah bergelar pelakon tambahan dalam filem tersebut.

Cerita Maya lagi, meskipun bergelar pelakon tambahan, dia telah menerima bayaran sebanyak RM500 untuk babak tersebut.

Advertisement

“RM500 untuk kerja satu malam, sebagai seorang yang berusia 17 tahun, it’s kechinggg!” tulisnya berseloroh.

Sekadar info, Maya Karin juga pernah muncul sebagai cameo dalam filem Hollywood yang berjudul Alone yang turut dibintangi Tyler Posey.

Dalam filem tersebut, Maya telah memegang watak sebagai seorang Penganalisa Perubatan.

The post 17 Tahun Dah Masuk Filem Hollywood, Maya Karin Imbas Kenangan Berlakon Dengan Sean Connery first appeared on Beautifulnara -Terkini dan Sensasi.
Powered by Blogger.