Ads Top

Main Ad

Betul Ke Lelaki Senang Dapat Maskne? Ikut Tips Mudah Ni Untuk Kekalkan Kelelakian Wajah Anda!

“Tak pernah-pernah muka kau naik jerawat, ni kenapa pula penuh kat pipi?”

Pemakaian mask kini menjadi norma baharu dalam kehidupan seharian. Walaupun penggunaan mask memberi manfaat besar kepada masyarakat, namun ia hadir bersama kesan sampingan bergantung kepada individu yang memakainya. 

Advertisement

Salah satu kesan ketara penggunaan mask dengan kerap ialah kemunculan jerawat (maskne) pada bahagian muka yang ditutupi mask.

Kemunculan maskne menjejaskan penampilan individu dan boleh menimbulkan rasa kurang keyakinan diri. Jadi kali ni, BeautifulNara nak kongsikan macam mana nak menangani kemunculan maskne ni, yang lelaki tu, take note tau!

1. Menukar mask pakai buang dengan kerap

Tukar mask dengan kerap (maskne NIVEA MEN)

Walaupun mask yang dipakai menjadi pelindung daripada luaran, namun bahagian dalam mask bergeser dengan kulit, peluh atau wap udara yang terperap pada bahagian muka yang ditutup menjadi punca kemunculan bakteria punca jerawat.

Advertisement

Apa yang anda boleh lakukan ialah kerap tukar mask pakai buang yang digunakan, sentiasa pastikan anda memiliki mask extra di dalam bag. Jika anda mempunyai kulit yang sensitif, elakkan memakai mask jenis guna semula atau kain.

2. Periksa rutin penjagaan muka

Periksa rutin penjagaan wajah (maskne NIVEA MEN)

Rasanya yang ni paling ramai terlepas pandang, apabila merasakan tanda-tanda maskne pada muka , perkara pertama yang anda perlu lakukan ialah check semula rutin penjagaan muka.

Maskne adalah jerawat yang terjadi akibat pemakaian mask, jadi bagi anda yang mempunyai masalah ini, penting untuk menggunakan produk khusus bagi melawan jerawat. 

Bagi kaum lelaki, tak semua pencuci muka anda boleh ‘bedal’ macam selalu. Untuk menangani masalah ini, gunakan DEEP Rapid Acne Oil Clear Mud Scrub.

 

Berbeza dengan pencuci muka anti jerawat lain di pasaran, NIVEA MEN DEEP Rapid Acne Oil Clear Mud Scrub mempunyai kandungan garam Himalaya yang membantu melawan bakteria punca jerawat.

Formula anti-kuman, asid salisilik dan garam Himalaya ini telah terbukti secara klinikal mampu membersihkan jerawat, minyak berlebihan serta kesan gelap pada muka dengan berkesan. 

Advertisement

Ia juga mempunyai 99% kesan anti-kuman dan membantu mengurangkan maskne yang berpunca daripada pemakaian mask hampir sepanjang hari.

Ramai pengguna memberikan maklum balas yang positif selepas menggunakan NIVEA MEN DEEP Rapid Acne Oil Clear Mud Scrub. Malah, produk ini berjaya mendapat 4.8 bintang daripada testimonial 1,333 orang pengguna di Home Tester Club.

Testimonial Pengguna Nivea Men

Kesan ketara penggunaan boleh dilihat seawal 7 hari sahaja tau. Bestnya!

3. Elak menyentuh muka selepas menanggalkan mask

Kadang-kala menyentuh muka selepas menanggal mask menjadi satu kebiasaan kerana muka terasa ‘bebas’. Tapi anda tau tak, perbuatan ni sebenarnya memudaratkan kerana bakteria atau kuman pada tangan dengan mudah berpindah pada muka.

4. Cuci muka selepas melakukan aktiviti yang aktif

Kebanyakkan aktiviti riadah dah mula dibenarkan, mesti ramai yang dah mula bersukan. Mengamalkan gaya hidup aktif sangat bagus untuk kesihatan. Ia membantu melancarkan pengaliran darah pada seluruh anggota tubuh.

Tetapi yang menjadi masalah ialah apabila bersukan, peluh dibiarkan kering sendiri pada muka atau lebih menakutkan penggunaan kain lap peluh yang sama untuk beberapa hari kerana ‘menyangka’ ia tidak mendatangkan apa-apa kesan yang memudaratkan. Manalah tak dapat jerawat!

Ni kami dah share tips, jangan malas nak ikut pula. Bagi merawat jerawat pada muka anda, gunakan NIVEA MEN DEEP Rapid Acne Oil Clear Mud Scrub. 

Tidak hanya terbukti secara klinikal, rata-rata pengguna turut memberikan maklum balas yang positif selepas menggunakan produk ini. Tak nak cuba ke?

Beli DEEP Rapid Acne Oil Clear Mud Scrub dan kembalikan ‘kejantanan’ wajah!

NIVEA MEN (MASKNE)

Usah biarkan kemunculan maskne buat anda rasa rendah diri. Miliki kulit muka bebas maskne atau jerawat hanya dengan NIVEA MEN DEEP Rapid Acne Oil Clear Mud Scrub.

NIVEA MEN 11.11

Bermula 12-30 November ini, nikmati potongan harga sehingga 25% untuk produk NIVEA MEN terpilih, di kedai yang menjual rangkaian NIVEA seluruh negara dan ada juga baucar tunai menanti anda.

Promosi NIVEA MEN 12.12. Wow!

Bulan Disember ini juga ada yang istimewa menanti anda, sempena tarikh istimewa 12.12, anda boleh dapatkan 2 NIVEA MEN DEEP Rapid Acne Oil Clear Mud Scrub pada harga RM22 (penjimatan 45%) di Shopee dan Lazada.

Inilah masa terbaik untuk anda add to cart dan buktikan sendiri keberkesanan NIVEA MEN DEEP Rapid Acne Oil Clear Mud Scrub.

Promo 12.12 NIVEA MEN X Shopee

Promo 12.12 NIVEA MEN X SHOPEE

Bukan itu saja, NIVEA nak tawarkan promosi dan diskaun kaw-kaw. Anda boleh menikmati potongan harga produk 40%* bagi pembelian produk NIVEA MEN dan baucar diskaun tambahan bernilai RM40*

Rebut peluang beli produk NIVEA MEN pada harga RM12 dan miliki produk NIVEA terpilih secara PERCUMA. Semua ni untuk waktu yang terhad.

Psstt.. Tanya balik diri, sampai bila nak biarkan jerawat beranak-pinak pada muka? Maklumat lanjut ikuti Facebook NIVEA MEN Malaysia.

*Untuk waktu yang terhad & sementara stok masih ada.

 

The post Betul Ke Lelaki Senang Dapat Maskne? Ikut Tips Mudah Ni Untuk Kekalkan Kelelakian Wajah Anda! first appeared on Beautifulnara -Terkini dan Sensasi.




Powered by Blogger.