Ads Top

Main Ad

Bisnes Fesyen Tak Menjadi, Penyanyi Ezuwan Ismail Kini Jual Karipap

Pereka fesyen yang dahulunya bergelar penyanyi, Ezuwan Ismail memberitahu bahawa dia kini sedang bergelut dalam bidang perniagaannya yang terjejas akibat pandemik COVID-19.

Ujar Ezuwan, penjualan baju rekaannya tidak mendapat sambutan pelanggan meskipun sudah dipasarkan dengan harga promosi dan murah.

Advertisement

Malah, Ezuwan juga tidak menerima sebarang tempahan busana pengantin sepanjang tahun ini sekaligus membuatkan dirinya ‘terduduk’ dan stres’.

Jualan baju online pun tak jalan. Tahun lalu masih ada yang nak membeli. Tahun ini lagi ‘sakit’ sebab kuasa membeli tiada walaupun diberi harga promosi.

Justeru itu, penyanyi lagu Semalam Sahaja ini turut melibatkan diri dalam perniagaan makanan di bawah jenama Mok Neko yang memasarkan juadah berupa kuih muih, karipap, ketupat, murtabak dan kek coklat.

Advertisement

Disebabkan perkara tersebut, Ezuwan mendedahkan bahaawa ada sesetengah orang telah menganggap dirinya sudah gulung tikar dalam mengusahakan perusahaan butiknya itu.

“Lucunya, apabila saya berniaga makanan ada yang sampai tahap anggap saya sudah gulung tikar sebagai pereka fesyen..” ujarnya lagi.

Perkembangan terbaru, Ezuwan khabarnya bakal melancarkan lagu terbaharu berjudul Lambaian Pagi Syawal yang telah ditunda ke tahun hadapan.

4 years lalu

Pereka Fesyen Ezuwan Ismail Dan Maria Farida Akui Sengaja Ciplak Rekaan Baju Antarabangsa

The post Bisnes Fesyen Tak Menjadi, Penyanyi Ezuwan Ismail Kini Jual Karipap first appeared on Beautifulnara -Terkini dan Sensasi.
Powered by Blogger.