Ads Top

Main Ad

Datin Almy Nadia Nekad Buat Laporan Polis Selepas Ditipu RM570

Pelakon Datin Almy Nadia baru-baru ini memaklumkan yang dia sudah nekad untuk membuat laporan polis susulan dirinya ditipu sebanyak RM570 oleh scammer yang menyamar menjadi peniaga kereta sorong bayi di Instagram.

Advertisement

Suami kepada pelakon wanita itu, Datuk Fizz Fairuz memberitahu yang isterinya jarang membeli barangan melalui Instagram tetapi berhasrat untuk melakukan pembelian kali ini kerana ingin menolong peniaga di laman sosial tersebut.

Perkara tersebut turut dikongsikan Fizz menerusi sebuah posting di Instagram untuk tatapan peminatnya.

Advertisement

Kejadian hari ini, kena tipu dengan orang jual stroller. Berhati-hati kalau korang beli barang online. Jangan percaya sangat, bahaya sekarang. Gunakan saluran yang betul atau peniaga online yang berdaftar.

Dalam pada itu, Fizz berkata yang isterinya itu nekad hendak membuat laporan polis kerana ingin elakkan lebih ramai orang yang menjadi mangsa scammer tersebut.

Pelakon filem Munafik itu juga harapkan agar orang ramai menjadikan insiden yang menimpa isterinya itu sebagai satu pengajaran dan lebih berhati-hati semasa membeli barangan secara online.

Fizz Fairuz, Almy Nadia & Family

Tambah Fizz lagi, scammer tersebut turut menggunakan gambar pelakon dan pengacara popular Ain Edruce sebagai gambar profil untuk memperdaya serta meyakinkan orang ramai.

Orang ini Indonesia katanya, sebab sudah periksa dia banyak akaun jual stroller. Awas semua!

Menjengah ke ruangan komen hantaran itu, rata-rata netizen turut berkongsi yang mereka mempunyai pengalaman yang serupa malah ada yang pernah menjadi mangsa scammer yang sama.

Jangan lupa ‘Like’ dan ‘Follow’ Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan Tiktok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

The post Datin Almy Nadia Nekad Buat Laporan Polis Selepas Ditipu RM570 first appeared on Beautifulnara - Gosip Artis Malaysia Terkini.
Powered by Blogger.