Ads Top

Main Ad

Dikritik Menduakan Tuhan, Salman Khan Akui Berpegang Pada Agama Hindu Dan Islam

Sejak dari dahulu bakat pelakon Bollywood, Salman Khan dalam pelbagai filem tidak dapat dinafikan dan namanya masih lagi disebut orang ramai biarpun banyak pelakon baru yang kini muncul dalam seni perfileman.

Untuk pengetahuan umum, Salman Khan dibesarkan dengan dua kepercayaan yang berbeza iaitu ayahnya mempunyai pegangan agama Islam manakala ibunya pula beragama Hindu dan lazimnya di India, anak-anak akan mengikut kepercayaan bapa mereka.

Advertisement

Namun berbeza buat aktor ini, dia mengambil keputusan untuk tidak memilih sama ada agama bapa atau ibunya dan mengambil petikan dari Murai, Salman Khan mengakui dirinya berpegang pada dua agama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Salman Khan (@beingsalmankhan)

Saya Hindu dan Islam, kedua-duanya. Saya Bhartiya (parti politik nasionalis di India). Saya orang India.

Advertisement

Pengakuan beliau berkata dirinya memegang kepada dua agama iaitu Hindu dan Islam telah mengundang kontroversi dikalangan orang ramai dan netizen beranggapan pelakon tersebut menduakan tuhan.

Sehubungan dengan kontroversi tersebut, nama Salman Khan mula dipenuhi di media sosial dan terdapat satu video pelakon Hum Saath Saath Hain dipuji segelintir pihak apabila beliau segera memberhentikan MC dalam sebuah majlis dan memintanya meneruskan program setelah azan habis berkumandang.

Salman Khan hentikan majlis sebab azanSumber : Murai MY 

Selain itu, kami juga kongsikan beberapa artikel trending pada pautan dibawah.

Aliff Ahmad
3 hari lalu

Kumpulan 'LHDN Cari Siapa Hari Ini?' Tulis Memorandum 18 Tuntutan Terhadap LHDN

The post Dikritik Menduakan Tuhan, Salman Khan Akui Berpegang Pada Agama Hindu Dan Islam first appeared on Beautifulnara -Terkini dan Sensasi.
Powered by Blogger.