Ads Top

Main Ad

Dikutuk Guna Model Disifatkan ‘Tak Cukup Lelaki’ Di KLFW2021, Ini Jawapan Pengarah Kreatif Behati

Pada minggu lalu, pertunjukan fesyen Behati di acara Minggu Fesyen Kuala Lumpur 2021 berlangsung dengan meriah dan penuh keunikan dalam memperagakan baju-baju yang menarik.

Nam Ron
3 hari lalu

"Saya Tak Tua, Tua Hanya Pada Nombor, Saya Jiwa Muda" - Nam Ron Jadi Model KLFW2021

Advertisement

Namun, pertunjukan fesyen tersebut mendapat pelbagai reaksi daripada netizen di media sosial, antaranya adalah menyentuh berkenaan dengan imej model lelaki yang menonjolkan sesi feminin di dalam pertunjukkan tersebut.

Melalui keterangan daripada Pengarah Kreatif dan pereka fesyen Behati, Ken Wel yang didapati oleh pihak Gempak, beliau sedar menerima banyak kritikan kerana menggunakan model lelaki yang disifatkan ‘tidak cukup lelaki’ oleh netizen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KEL WEN/ KHAI. (@kel__wen)

Advertisement

Saya mahu memecahkan norma tentang standard kecantikan di Malaysia, saya mahu orang lihat dengan bangga bukan berbentuk negatif.

Dalam pada itu, Ken Wel turut beranggapan orang ramai tidak sepatutnya menggunakan perkataan ‘pondan’ atau ‘bapok’ ketika era ini dan berkata ianya hanya sekadar pertunjukan, mungkin diluar mereka lebih ‘jantan’ berbanding netizen yang mengutuk mereka.

Model KLFW2021 Behati

Sebelum ini, pereka fesyen jenama tersebut ada berkongsikan satu tangkap layar serta jawapan beliau mempertahankan model-modelnya daripada seorang netizen di ruangan Instagram Story miliknya.

Insta Story Ken Wel

The post Dikutuk Guna Model Disifatkan ‘Tak Cukup Lelaki’ Di KLFW2021, Ini Jawapan Pengarah Kreatif Behati first appeared on Beautifulnara -Terkini dan Sensasi.
Powered by Blogger.