Ads Top

Main Ad

Fikry Ibrahim Harap Peruntukan RM188 Juta Diguna Sebaik Mungkin

Pelakon Fikry Ibrahim akui berasa gembira dan menyambut baik segala usaha dan suntikan dana daripada mana-mana pihak dengan tujuan menggalakkan lagi pertumbuhan sektor seni.

Advertisement

Ia susulan pengumuman dibuat Menteri Kewangan, Tengku Datuk Seri Zafrul Tengku Abdul Aziz pada Bajet 2022. Fikri atau nama lengkapnya Ahmad Fikry Ahmad Ibrahim berkata peruntukan itu juga diberi kepada yang betul-betul membantu dan merancakkan ekonomi negara.

Fikri, 27, berharap peruntukan RM188 juta untuk merancakkan semula aktiviti industri kreatif digunakan sebaik mungkin.

Advertisement

Tapi, harapan saya dana yang diperuntukkan digunakan sebaik mungkin dan diberi kepada yang betul-betul membantu dan merancakkan ekonomi.

Pelakon Kau Yang Pertama itu berkata dana itu impaknya besar, bukan sekadar anak seni malahan boleh memberi tempias kepada sektor lain juga.

Fikri Ibrahim

Menurut Fikry, dana itu diharap dapat memberi impak berpanjangan kepada industri kreatif tempatan dan rugi jika dana diberi kemudian digunakan tanpa ada impak berpanjangan, yang sekadar syarat untuk memberi wang.

‘Follow’ FacebookTwitterInstagramTelegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

The post Fikry Ibrahim Harap Peruntukan RM188 Juta Diguna Sebaik Mungkin first appeared on Beautifulnara - Gosip Artis Malaysia Terkini.
Powered by Blogger.