Ads Top

Main Ad

“Hanya Level Karaoke, Mohon Jangan Malukan Malaysia..”Azmeer Kritik Suara Iqbal, ‘Beshe-Beshe’ Je

Kemunculan lagu terbaru usahawan Iqbal Zulkefli mengundang pelbagai reaksi daripada orang ramai malah turut menarik perhatian komposer dan maestro muzik terkenal, Azmeer Abu Bakar.

Advertisement

Menerusi sebuah laporan media, Azmeer tampil memberi reaksi terhadap vokal usahawan itu di mana dia beranggapan bahawa Iqbal tidak sepatutnya terjun ke bidang nyanyi hanya kerana ingin mencari publisiti dan mencari keuntungan.

Katanya lagi, seseorang itu perlulah mempunyai kesedaran dan tidak membuatkan seni nyanyian sebagai ‘selekeh’ dan memalukan industri muzik Malaysia.

Advertisement

Kita selaku penggiat seni harus menghormati industri seni itu, industri seni itu penuh keindahan, jangan kita selekehkan dia, saya tidak tuju kepada individu akan tetapi umumnya bagi saya mereka harus gunakan platform seni lebih seimbang dengan intelek dan jangan selekehkan industri seni, hanyalah sebab marketing.

Ketika diminta mengulas mengenai suara Iqbal menerusi lagu single terbarunya itu,  Azmeer ada memberikan sedikit komen ‘pedas’.

Maaf nak cakap bukan kata tak sedap tapi sekadar level karaoke yang biasa-biasa saja. Kalau dia datang kepada saya untuk jadi artis rakaman saya akan reject. Makin ramai usahawan yang buat lagu tak berkualiti, imej industri muzik negara akan jatuh. Taknak Indonesia, Thailand, Singapura dan Brunei kutuk kita, malu la.

Sekadar boleh menyanyi, Azmeer turut memberi nasihat kepada Iqbal agar memikirkan  terlbeih dahulu setiap tindakan yang diambil serta memberikan peluang kepada insan yang lebih layak untuk menyanyi.

Tambah Azmeer lagi, Iqbal sepatutnya tidak memperalatkan industri dengan propaganda murahan seperti itu.

Manakala impian Iqbal untuk ke Anugerah Juara Lagu nampaknya bakal terkubur apabila Azmeer awal-awal sudah ‘reject’ lagu Hujan nyanyian usahawan tersebut

Jangan lupa ‘Like’ dan ‘Follow’ Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik..

The post “Hanya Level Karaoke, Mohon Jangan Malukan Malaysia..”Azmeer Kritik Suara Iqbal, ‘Beshe-Beshe’ Je first appeared on Beautifulnara - Gosip Artis Malaysia Terkini.
Powered by Blogger.