Ads Top

Main Ad

“Jika Ingin Membantu, Bantu Dari Segi Perbuatan. Bukan ‘Comment’ Dan ‘Complain'” – Elyana

Pelakon dan penyanyi, Elyana meluahkan perasaan susulan ujian yang dihadapinya ketika ini.

Menurut Elyana atau nama lengkapnya Erneelya Elyana Emrizal, dia hanya meminta sokongan ramai, bukan mengkritik kerana ia hanya merosakkan jiwanya.

Advertisement

Elyana, 34, berkata dia memang mahu mengamalkan pemakanan sihat, bersenam dan makan bermacam suppliment.

Saya dah sakit 10 tahun. Lebih 20 kali chemo, lebih 30 kali radiotheraphy. Apa yang saya tak pernah lakukan? Diet? Makan ubat? Rebus Daun? Berubat semua ceruk saya pergi.

Pelakon filem Dukun itu menjelaskan, beza kalau kita pernah jaga orang yang sakit dengan kita yang sedang mengalami dan berperang dengan sakit.

Benda yang anda tak terfikir boleh makan pun saya makan, macam-macam rasa saya telan juga untuk sihat.

Advertisement

Menerusi hantaran yang dimuat naik di laman Instagram miliknya, Elyana meluahkan bahawa ianya bukan satu perkara yang mudah buat seorang pesakit sepertinya untuk menjaga orang lain, termasuk diri sendiri.

Info tambahan, Elyana menghidap kanser limfoma tahap empat sejak 2011 tahun lalu. Kali pertama dia mendedahkan mengenai penyakit yang dialaminya itu adalah menerusi konsert Gegar Vaganza musim keempat yang disertainya.

1 bulan lalu

"Elyana Menjadi Asbab Kekuatan Buat Ramai Rakyat Malaysia" - Ebit Lew

The post “Jika Ingin Membantu, Bantu Dari Segi Perbuatan. Bukan ‘Comment’ Dan ‘Complain'” – Elyana first appeared on Beautifulnara -Terkini dan Sensasi.
Powered by Blogger.