Ads Top

Main Ad

Nabil Ahmad Kongsi Pengalaman Hidup Sewaktu Kecil Menerusi Siri Animasi

Pelawak dan pengacara terkenal, Nabil Ahmad kini mengorak langkah dengan menceburi bidang animasi.

Advertisement

Nabil atau nama lengkapnya Ahmad Nabil bin Ahmad berkata biarpun siri kartun animasi berjudul Lu Pikir La Nabil itu hanya disiarkan di Youtube, dia berharap terbitannya itu dapat ditayangkan di televisyen suatu hari nanti.

Nabil Ahmad

Alhamdulillah… memang macam tak percaya dah ada diri animasi sendiri. Penonton pun beri respon yang baik.

Nabil, 38, mengakui dia sangat teruja dan gembira kerana menjadi yang pertama keluarkan siri animasi walaupun kalau ikutkan Imuda sudah pernah keluarkan filem animasi.

Saya teringat masa kecil, saya suka tengok cerita Usop Sontorian dan Anak-Anak Sidek. Satu hari saya terfikir untuk buat kartun sendiri sebab rasanya masih belum ada selebriti yang buat.

Advertisement

Pengacara rancangan Meletop itu berkata usaha ini adalah merupakan satu percubaan baharunya untuk mencuba pelbagai bidang seni.

Sekadar info tambahan, episode pertama animasi Lu Pikir La Nabil telah dilancarkan pada 14 Oktober manakala episode akhir pada 4 November lalu. Siri tersebut juga mempunyai episode khas yang akan ditayangkan pada pukul 9 malam, Khamis di saluran YouTube.

‘Follow’ FacebookTwitterInstagramTelegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

The post Nabil Ahmad Kongsi Pengalaman Hidup Sewaktu Kecil Menerusi Siri Animasi first appeared on Beautifulnara - Gosip Artis Malaysia Terkini.
Powered by Blogger.