Ads Top

Main Ad

“Saya Dah Bayar RM12K” – Hantar Baiki Di Bengkel Bertukar Tragedi, Kereta Hanya Tinggal Rangka

Baru-baru ini tular sebuah video di platform media sosial, TikTok mengenai seorang wanita ditipu hidup-hidup apabila menghantar keretanya di sebuah bengkel di Johor Bharu untuk membaikinya.

Advertisement

Hal tersebut dikongsikan sendiri oleh mangsa di akaun rasmi TikToknya @ain_jeman dan menurut wanita tersebut, dia telah pun membayar harga untuk membaiki keretanya itu sebanyak RM12 ribu.

Wanita ditipu, kereta tinggal rangka di bengkel

Tambahnya lagi, pelaku difahamkan jarang memberitahu perkembangan terkini mengenai hal kereta tersebut dan selalunya Ain (mangsa) yang akan mesej pelaku itu melalui aplikasi WhatsApp dahulu untuk bertanyakan perkembangan baharu mengenai keretanya.

 

Advertisement

Apabila wanita itu bertanyakan keadaan keretanya itu seperti apa, pelbagai alasan yang diberikan oleh si pelaku dan memberitahu wanita itu bahawa dia tidak suka jika wanita itu meminta gambar ataupun video kerana seolah-olah seperti wanita itu tidak mempercayai dirinya.

Wanita ditipu, kereta tinggal rangka di bengkel

Oleh kerana itu Ain berasa sangsi serta nekad untuk lihat sendiri keadaan keretanya di bengkel, namun apakan daya, apa yang dilihat olehnya berbeza dengan apa yang dibayangkan. Keadaan keretanya yang hanya tinggal rangka itu ditutup dengan sebuah kanvas biru sahaja.

Semoga Ain tabah hadapi ujian ini.

Jangan lupa ‘Like’ dan ‘Follow’ Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

The post “Saya Dah Bayar RM12K” – Hantar Baiki Di Bengkel Bertukar Tragedi, Kereta Hanya Tinggal Rangka first appeared on Beautifulnara - Gosip Artis Malaysia Terkini.
Powered by Blogger.