Ads Top

Main Ad

Tumbuk Pemandu Dan Rosakkan Van Pos Malaysia, Ammar Alfian Didenda RM3,500

Pelakon bertubuh sasa, Ammar Alfian dilaporkan telah didenda sebanyak RM3,500 oleh Mahkamah Majistret Kuala Lumpur di atas pertuduhan iaitu mencederakan pemandu van serta melakukan khianat pada sebuah van dengan menggunakan kayu besbol.

Advertisement

Pelakon filem Paskal itu dijatuhkan hukuman tersebut oleh Majistret S. Mageswary selepas dia mengaku bersalah di atas pertuduhan tersebut.

Ammar AlfianSumber : Google  

Jika gagal membayar denda, Ammar boleh dikenakan hukum penjara selama tempoh dua bulan.

Menurut fakta kes, Ammar telah mengetuk pintu sebelah kanan kenderaan jenis Toyota Hiace milik Pos Malaysia Berhad menggunakan kayu besbol sehingga syarikat penghantaran itu mengalami kerugian sebanyak RM777.

Manakala bagi pertuduhan kedua, tertuduh didakwa dengan sengaja telah menyebabkan kecederaan ke atas Muhammad Nur Aimin Mohd Noor,31, di Jalan Budiman Cheras, pukul 1.45 tengah hari pada 5 April lalu.

Advertisement
Ammar AlfianSumber : Google  

Kedua-dua pertuduhan itu didakwa mengikut Seksyen 427 Kanun Keseksaan yang membawa hukuman penjara maksimum lima tahun atau denda atau kedua-duanya.

Ammar juga difahamkan telah memberikan kerjasama yang baik kepada pihak polis sepanjang siasatan dijalankan dan telah selesai membayar denda yang dikenakan terhadapnya.

Jangan lupa ‘Like’ dan ‘Follow’ Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

The post Tumbuk Pemandu Dan Rosakkan Van Pos Malaysia, Ammar Alfian Didenda RM3,500 first appeared on Beautifulnara - Gosip Artis Malaysia Terkini.
Powered by Blogger.