Ads Top

Main Ad

21 Tahun Penantian, Miss Universe 2021 Jadi Milik Ratu India, Harnaaz Kaur Sandhu

Ratu dari negara India, Harnaaz Kaur Sandhu yang baru sahaja berusia 21 tahun telah diangkat sebagai pemenang Miss Universe untuk edisi ke 2021 yang mana telah memasuki tahun ke-70 pengajurannya sepanjang ia dipertandingkan di pentas dunia.

Harnaaz dilaporkan telah menewaskan 79 peserta dari negara lain dan turut mencipta sejarah apabila dia memenangi mahkota itu setelah kali terakhir dirangkul oleh Lara Dutta, 21 tahun yang lalu.

Advertisement
Miss universe 2021Sumber : Google  

Model dan pelakon berketurunan Punjabi itu telah bersaing dengan wakil Paraguay dan Afrika Selatan di peringkat tiga teratas dan dimahkotakan oleh pemenang Miss Universe 2020, Andrea Meza dari Mexico.

Dihoskan oleh personaliti TV Hollywood, Steve Harvey, Harnaaz telah tampil cemerlang dan berjaya meyakinkan barisan juri dengan jawapan mantap apabila dia diajukan soalan wajib.

Meskipun hanya sempat menyiapkan diri selama dua bulan sebelum pertandingan berprestij itu berlangsung, kemenangan Harnaaz ternyata telah membanggakan seluruh rakyat India pada ketika ini.

Rossa
17 jam lalu

Tiba-Tiba Sahaja Terpalit Gosip Di Malaysia, Rossa Akui Tak Kenal Siapa Iqbal

The post 21 Tahun Penantian, Miss Universe 2021 Jadi Milik Ratu India, Harnaaz Kaur Sandhu first appeared on Beautifulnara -Terkini dan Sensasi.
Powered by Blogger.