Ads Top

Main Ad

“Dah Lengkap Dua Dos Vaksin Pun Masih Sakit Lagi” – Rashidi Ishak Positif COVID-19

Selepas pelakon Daiyan Trisha dan penyanyi, Wani Kayrie disahkan positif Covid-19, kini giliran pelakon senior, Rashidi Ishak pula mengesahkan dirinya dijangkiti wabak tersebut.

Menerusi satu hantaran yang dimuat naik dalam Instagram miliknya, Rashidi mengesahkan bahawa dia dijangkiti Covid-19 selepas mengalami gejala demam dan sakit badan sejak dua hari lalu.

Advertisement

Rashidi, 48, berkata dia sudah membuat ujian calitan Covid-19 apabila pihak produksi menhentikan penggambaran kerana terdapat kes positif di set. Ketika itu, keputusannya negatif.

Lepas dua hari saya tiba-tiba demam teruk dan badan sakit, maka saya maklumkan pada pihak produksi. Mereka uruskan doktor datang ke rumah buat ujian calitan.

Menurut pelakon Mami Jarum itu, selepas ujian calitan kali kedua dilakukan, doktor akhirnya mengesahkan bahawa dia telah pun dijangkiti wabak maut tersebut.

Pihak penerbit hantar di rumah bekalan makanan dan juga oximeter (alat pengukur oksigen) supaya boleh pantau bacaan oksigen.

Advertisement

Rashidi memberitahu sakit akibat dijangkiti Covid-19 bukanlah sakit biasa walaupun selepas seseorang itu telah menerima dua dos suntikan vaksin Covid-19.

Terdahulu, sebelum Rashidi, dua lagi selebriti lain turut mengesahkan diri mereka dijangkiti Covid-19 iaitu Daiyan Trisha pada 4 Disember lalu serta penyanyi, Wani Kayrie sehari kemudian.

Wani Kayrie
2 hari lalu

Alami Simptom Yang Menyakitkan, Wani Kayrie Disahkan Positif COVID-19

The post “Dah Lengkap Dua Dos Vaksin Pun Masih Sakit Lagi” – Rashidi Ishak Positif COVID-19 first appeared on Beautifulnara -Terkini dan Sensasi.
Powered by Blogger.