Ads Top

Main Ad

“Dalam Islam Kita Panggil ‘Tahnik’..” – Pakar Luar Negara Temu Kebaikan Calit Manisan Pada Bayi

Baru-baru ini, tular di media sosial Twitter dimana terdapat seorang pengguna berkongsi tangkap layar berita luar negara tentang kesan memberi manisan kepada bayi yang baru lahir.

Ciapan tersebut telah menarik perhatian pengguna-pengguna yang lain kerana memberi manisan kepada bayi yang baru lahir itu sudah lama dilakukan oleh orang Islam.

Advertisement

Daripada perkongsian yang dibuat oleh pengguna Azlan Andi (@Potrey) itu, menunjukkan pakar di luar negara menemukan cara bayi boleh melawan kerosakan otak dengan mencalit sedikit manisan kepada bayi.

Meninjau di ruangan komen ciapan tersebut, rata-rata netizen meluahkan perasaan gembira apabila perkara yang Islam sudah lakukan sekain lama memberi kesan yang besar dalam perubatan.

Advertisement

Sekadar info, Pejabat Mufti Wilayah Persekutuan berkata melakukan tahnik pada bayi yang baru lahir hukumnya sunat dan cara mentahnik adalah dengan memberi sesuatu yang manis seperti buah tamar atau buah kurma.

Selain itu, kami kongsikan artikel trending pada pautan di bawah.

Mamasab Allah makhluk halus
14 jam lalu

Kenyataan “Allah Makhluk Halus”, Pengasas Kek MamaSab Mohon Maaf

The post “Dalam Islam Kita Panggil ‘Tahnik’..” – Pakar Luar Negara Temu Kebaikan Calit Manisan Pada Bayi first appeared on Beautifulnara -Terkini dan Sensasi.
Powered by Blogger.