Ads Top

Main Ad

Duduk Rapat Dalam Stadium Ketika Tonton Bola, Firdaus Wong Harap Saf Masjid Juga Dirapatkan

Perlawanan Piala Malaysia 2021 yang berlangsung pada Selasa disaksikan oleh ribuan penyokong bola sepak tanah air yang didatangi dari pelbagai negeri membanjiri Stadium Bukit Jalil demi menyokong pasukan kegemaran masing-masing.

Walau bagaimanapun, isu yang menjadi perbualan netizen adalah kebanyakkan yang hadir di stadium itu kelihatan tidak begitu mengikuti SOP dan duduk rapat ketika menonton perlawanan.

Advertisement
stadium bukit jalil penonton Piala MalaysiaSumber : Lobak Merah 

Hal tersebut bukan sahaja diperkatakan oleh netizen, malah pendakwah bebas dikenali ramai iaitu Firdaus Wong turut menyuarakan pendapatnya dan berharap agar saf di surau mahupun masjid dapat dirapatkan sepertimana apa yang berlaku di stadium.

Saya berharap agar surau dan masjid dapat diimarahkan, saf dirapatkan. Rindu suasana begitu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Firdaus Wong Wai Hung (@firdauswong)

Apabila meninjau di ruangan komen hantaran yang dibuat beliau di Instagram itu, rata-rata turut menyokong dengan pendapat Firdaus dengan mengatakan mereka turut berasa rindu akan suasana masjid sebelum pandemik berlaku.

Advertisement

Dalam pada masa yang sama, ada juga yang menyatakan hasrat agar pihak yang bertanggungjawab mengkaji semula SOP yang sesuai untuk masjid dan surau.

Selain itu, kami kongsikan artikel trending pada pautan di bawah.

Kevin Mendoza
1 jam lalu

Penjaga Gol KL City Jadi Perhatian Ramai? Jom Kenali Lebih Dalam Mengenai Kevin Ray Mendoza!

The post Duduk Rapat Dalam Stadium Ketika Tonton Bola, Firdaus Wong Harap Saf Masjid Juga Dirapatkan first appeared on Beautifulnara -Terkini dan Sensasi.
Powered by Blogger.