Ads Top

Main Ad

Kecoh Di Media Sosial, Wajah Kate Middleton Penuh ‘Luka’ Dan ‘Parut’?

Sebuah gambar yang memaparkan wajah Duchess of Cambridge, Kate Middleton mempunyai kesan-kesan ‘lebam’ telah mencetuskan kekecohan dikalangan pengguna media sosial.

Gambar isteri Duke of Cambridge, Putera William yang terlihat muka dipenuhi dengan ‘luka’ dan ‘parut’ itu didakwa digunakan dalam sebuah iklan sosial yang berkaitan dengan keganasan rumah tangga.

Advertisement

Walau bagaimanapun, media tempatan Daily Mail UK memaklumkan gambar berkenaan digunakan tanpa kebenaran.

Advertisement

Menurut laporan The Sun, poster gambar yang mempunyai kapsyen berkaitan dengan keganasan rumah tangga itu ditampal di perhentian bas dan bangunan di Itali serta Sepanyol.

Selain gambar Kate, kempen iklan sosial itu turut mengunakan wajah Naib Presiden Amerika Syarikat (AS), Kamala Harris, Permaisuri Sepanyol, Ratu Letizia dan ramai lagi golongan ternama.

Prince William and Kate MiddletonSumber : Google 

Difahamkan, tujuan pelukis Itali, AleXsandro Palomobo menghasilkan kempen iklan sosial itu adalah untuk menarik perhatian ahli politik berhubung respon teruk tentang masalah keganasan melibatkan jantina.

Bagaimanapun, tindakan tersebut telah mencetuskan perasaan kurang senang dari pengguna media sosial yang menyifatkan ia bukan sebagai bahan jenaka dan rata-rata meminta agar iklan itu diturunkan.

Selain itu, kami kongsi artikel trending pada pautan di bawah.

Bogel Tiktok
2 jam lalu

"Bukan Sembang Punya.." Lelaki Janji Nak B*gel Jika KL City Menang Piala Malaysia, Netizen Tuntut Janji

The post Kecoh Di Media Sosial, Wajah Kate Middleton Penuh ‘Luka’ Dan ‘Parut’? first appeared on Beautifulnara -Terkini dan Sensasi.
Powered by Blogger.