Ads Top

Main Ad

“Saya Dah Tak Ada Rumah Sekarang” – Rumah Afieq Shazwan Dilanda Banjir

Penyanyi dan pelakon, Afieq Shazwan memaklumkan bahawa dia dan neneknya terpaksa meninggalkan kediaman mereka di Klang, Selangor akibat situasi banjir yang semakin memburuk.

Afieq atau nama sebenarnya Muhammad Shafieq Shazwan Zamros, akui tidak pernah sangka dan menduga akan alami perkara begini dan terpaksa mencari tempat berteduh sementara.

Advertisement

Menurutnya, ini kali pertama kawasan perumahan yang diduduki bersama neneknya itu dilanda banjir.

Terakhir kali banjir pun masa mama umur 12 tahun. Bayangkan berapa lama tak jadi macam ini (banjir). Saya pun tak pernah terfikir dek akal akan jadi macam ini.

Penyanyi lagu Malam Semakin Dingin itu memberitahu dia dan neneknya kini sudah pun berada di sebuah kawasan luar dari Klang dan mereka dalam keadaan selamat.

Saya puas pujuk nenek untuk sama-sama ikut keluar dan tinggalkan rumah. Memang tiada cara lain, demi keselamatan saya dan mama (nenek).

Advertisement

Terdahulu, menerusi InstaStory, Afieq turut berkongsi keadaan di dalam rumahnya yang dinaiki air hingga ke paras buku lali.

Afieq terpaksa ‘melarikan diri’ sejauh empat kilometer dari kediamannya di Klang demi mendapatkan akses internet dan liputan telefon akibat masalah jaringan disebabkan rumahnya yang dinaiki air banjir.

Afieq Shazwan
2 minggu lalu

Enggan Mengenang Kisah Cinta Lama, Afieq Shazwan Nekad Bakar Surat Cinta

The post “Saya Dah Tak Ada Rumah Sekarang” – Rumah Afieq Shazwan Dilanda Banjir first appeared on Beautifulnara -Terkini dan Sensasi.
Powered by Blogger.