Ads Top

Main Ad

Tak Mahu Berdepan Tekanan Melihat Juri Di Depan, Mawi Enggan Sertai Program Nyanyian Gegar Vaganza

Siapa tak kenal Mawi yang terkenal dengan lagu Aduh Saleha pada suatu ketika dahulu? Pernah digelar ‘Raja SMS’ ketika penglibatannya dalam program nyanyian Akademi Fantasia musim ke-3, Mawi memaklumkan bahawa dia ada menerima pelbagai tawaran untuk menyertai program nyanyian termasuklah Gegar Vaganza.

Ujar Mawi atau nama sebenarnya Asmawi Ani,38, dia mempunyai sebab tersendiri enggan menyertai program berkenaan berikutan tidak mahu berhadapan dengan tekanan yang tinggi.

Advertisement

Jelasnya, tekanan itu pastinya ada kerana setiap peserta akan dapat lagu baru untuk dipersembahkan selain perlu menghafal lirik dan melodi dalam masa yang amat singkat.

Katanya lagi, persembahan di atas pentas untuk tujuan bertanding sangat mendebarkan berbanding melakukan persembahan biasa di hadapan peminat.

Advertisement
 

Bila kita buat show yang bukan pertandingan, enjoy dia lain. Walaupun dalam pertandingan kita nak buat macam biasa, tetap tak boleh sebab kita tahu depan tu ada pengkritik.

Dalam pada itu, suami kepada pelakon dan usahawan Ekin ini berkata pertandingan nyanyian memerlukan dia untuk memberikan komitmen yang tinggi sekaligus dapat menjejaskan kariernya sebagai penyampai radio untuk stesen Zayan FM.

Sekadar info, Mawi telah muncul juara bagi program Akademi Fantasia musim ke-3 dan turut memenangi Anugerah Bintang Paling Popular (ABPBH) selama tiga tahun berturut-turut iaitu pada tahun 2005, 2006 dan 2007.

Mawi
2 minggu lalu

Misteri 'Kehilangan' Mawi Terungkai, Akui Alami Gangguan & Penyakit Mistik Sebelum Ini

The post Tak Mahu Berdepan Tekanan Melihat Juri Di Depan, Mawi Enggan Sertai Program Nyanyian Gegar Vaganza first appeared on Beautifulnara -Terkini dan Sensasi.
Powered by Blogger.