Ads Top

Main Ad

Tak Sempat Bayar Saman Dengan Diskaun? JPJ Lanjutkan Tempoh Bayaran Sehingga 15 Disember

Berita baik bagi mereka yang tidak sempat melunaskan saman Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) apabila agensi berkenaan telah melanjutkan tempoh diskaun pembayaran kompaun sehingga 15 Disember ini.

Pengumuman itu dibuat JPJ menerusi sebuah hantaran di Facebook di mana pihak mereka juga mengesyorkan agar kompaun yang dikenakan dibayar secara tanpa tunai (cashless).

Advertisement
 

Dalam hantaran tersebut, JPJ memaklumkan bahawa diskaun pembayaran itu sah di semua kaunter JPJ negeri, bahagian dan Pusat Transformasi Bandar (UTC).

Terdahulu, orang ramai dilaporkan telah berkumpul selama dua hari di KLCC selepas kedua-dua agensi JPJ dan Polis Diraja Malaysia telah mengumumkan penuruna diskaun sebanyak 80 peratus untuk kompaun terpilih.

Namun, kaunter berkenaan telah ditutup sehingga hari Jumaat lalu selepas mereka menerima jumlah kunjungan terlebih luar biasa sehingga mendatangkan kebimbangan kepada ketidakpatuhan prosedur operasi standard (SOP) COVID-19 di lokasi terbabit.

8 jam lalu

Pakar Cadang Vaksin Perlu Disuntik Pada Paha, Bagi Kurangkan Risiko Radang Jantung

The post Tak Sempat Bayar Saman Dengan Diskaun? JPJ Lanjutkan Tempoh Bayaran Sehingga 15 Disember first appeared on Beautifulnara -Terkini dan Sensasi.
Powered by Blogger.