Ads Top

Main Ad

Wanita Buat Aduan Jadi Mangsa Gangguan Seksual Libatkan Pekerja, Pihak ‘Mall’ Tak Ambil Serius, Hanya Gelak

Baru-baru ini, seorang wanita warganegara bernama Rachel berkongsikan kisah mengenai dirinya menjadi mangsa gangguan seksual di sebuah pusat membeli-belah yang melibatkan pekerja disana tular di media sosial.

Hal ini diceritakan di Instagram Livenya, dia memberitahu ketika itu seperti hari biasa, dia bersama suami serta anak perempuannya pergi ke sebuah pusat membeli-belah berdekatan dengan rumah untuk membeli barang dapur.

Advertisement

Bagaimanapun, semasa mereka sedang jalan kearah kereta setelah selesai membeli-belah, Rachel mendapati seorang pekerja yang sedang menolak troli mengikuti keluarganya dari belakang.

Beliau mula berasa ‘seram’ dengan lelaki terbabit, namun hanya membiarkan saja dan tidak terlalu kisah, tetapi apa yang membuatkan dirinya bertambah tidak selesa apabila lelaki itu masih belum beredar dari kawasan keretanya biarpun troli yang dibawa oleh suaminya sudah diberi pada lelaki terbabit.

Advertisement

Ketika suaminya menemani anak perempuan mereka ke tandas, ‘pekerja’ itu berdiri di luar keretanya dan meminta Rachel untuk menurunkan tingkap kereta.

Lelaki terbabit mula mengeluarkan kata-kata seksual dan kerana tidak selesa, wanita tersebut menaikkan tingkap semula serta berasa lega sedikit apabila keluarganya sudah kembali.

Biarpun masih dalam keadaan takut, Rachel menguatkan diri untuk mengadu hal terbabit kepada pihak pusat membeli-belah itu, namun respon yang didapati amat mengejutkan dirinya kerana wanita di dalam talian itu ketawa dan tidak mengambil serius berkenaan hal ini.

Dia hanya puji awak, itu pun awak rasa terancam ah?

Selepas dirinya menjadi mangsa, dia sedar kenapa mangsa-mangsa gangguan seksual yang lain tidak membuat sebarang aduan kerana orang lain tidak akan memahami dan akan membuatkan ia sebagai bahan jenaka.

Meninjau di ruangan komen hantaran terbabit, rata-rata netizen memberi kata-kata semangat kepada Rachel dan berterima kasih kepadanya kerana berkongsikan berkenaan isu yang semakin berleluasa ini.

Mangsa gangguan seksualSumber : Instagram 

Shahrulezad kecewa dengan Annuar Musa
4 minggu lalu

Gangguan Seksual Di Anggap Hal Remeh, Shahrulezad Kecewa Dengan Annuar Musa

The post Wanita Buat Aduan Jadi Mangsa Gangguan Seksual Libatkan Pekerja, Pihak ‘Mall’ Tak Ambil Serius, Hanya Gelak first appeared on Beautifulnara -Terkini dan Sensasi.
Powered by Blogger.